Εστιατόριο Σκελετόβραχος στο Γαλαξείδι

skeletovrachos-sto-galaxidi

Στην άκρη σχεδόν του λιμανιού του Γαλαξειδίου ανακαλύψαμε το εστιατόριο  Σκελετόβραχος. Προχωρώντας από τον δρόμο ανάμεσα στα αραδιασμένα τραπέζια και ψάχνοντας με το βλέμμα να δούμε πού θα καθήσουμε το μάτι μου έπεσε στην είσοδο.

This article is also available in English

Εκεί, στα δεξιά της πόρτας πάνω σε ένα μεγάλο μαυροπίνακα διάβασα:  «Eδώ μόνο τρελλαμένοι, ερωτευμένοι και φευγάτοι». Το μήνυμα του πίνακα με προϊδέασε ότι δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο εστιατόριο και δεν έπεσα έξω.

Εστιατόριο Σκελετόβραχος

Στον Σκελετόβραχο θα δοκιμάσεις ιδιαίτερες γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες.  Ο Ανδρέας θα φροντίσει προσωπικά γι’ αυτό.

Ο Σκελετόβραχος ξεκίνησε να λειτουργεί στο Γαλαξείδι το 2000 με ιδιοκτήτη τον κ.Ντίνο Κατσαϊτη. Μερικά χρόνια αργότερα ο γιος Ανδρέας έχοντας σπουδάσει μαγειρική μπήκε στην κουζίνα και εμπλούτισε το μενού με νέες γεύσεις και ιδέες.

Ο Ανδρέας Κατσαϊτης είναι ένας νέος άνθρωπος που είχε την τύχη να σπουδάσει κάτι που αγαπούσε πολύ  χωρίς να φύγει καν από την πόλη του. Στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου πήρε τις γνώσεις και έκανε τα πρώτα βήματα σε ένα επάγγελμα που αγαπά πολύ.

Τα Φαγητά στον Σκελετόβραχο

Στον Σκελετόβραχο θα απολαύσεις κυρίως θαλασσινά και ψάρια μαγειρεμένα ιδιαίτερα και μοναδικά.

Η σαλάτα που παραγγείλαμε ήταν από ζουμερά γλυκά τοματίνια, κρίταμο και μαλακό τυρί.

Λάτρεψα το ριζότο με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πέστροφα και λάιμ και  το προτείνω ανεπιφύλακτα! Θυμάμαι πως ξεκίνησα να τρώω και δεν μπορούσα να σταματήσω. Ήταν τόσο υπέροχο!

Όμως η πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων δεν τέλειωσε με το ριζότο. Δοκιμάσαμε ακόμα μαριναρισμένο χταποδάκι με πορτοκάλι, κάρδαμο και αβοκάντο αλλά και υπέροχο καπνιστό χέλι που επίσης δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις!

Μεζέδες κλασικοί, σερβιρισμένοι όμως από άλλη προσέγγιση και με μια νέα ματιά.

Eκτός όμως από τα ιδιαίτερα πιάτα στον Σκελετόβραχο θα βρεις και τραγανά τηγανιτά ψαράκια, φρέσκα οστρακοειδή και υπέροχες γαριδομακαρονάδες. Όλα μαγειρεμένα με καλής ποιότητας πρώτες ύλες και πολλή φαντασία.

Αν λοιπόν βρεθείς στο Γαλαξείδι και η όρεξη σου τραβάει θαλασσινές γεύσεις θυμήσου τον Σκελετόβραχο. Τα πιάτα που θα δοκιμάσεις θα σου μείνουν αξέχαστα!

PIN IT!

*Ήμουν φιλοξενούμενη στον Σκελετόβραχο αλλά το άρθρο, όπως πάντα, αντανακλά την προσωπική μου γνώμη και άποψη.

More from Tzina Varotsi

Πως η Ryanair σε ταξιδεύει περισσότερο

Όταν έχεις το μικρόβιο των ταξιδιών και τα εισοδήματά σου είναι μετρημένα...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *